Mijn Testamentmoment

Mijn Testamentmoment

Wat is uw testamentmoment? De beroepsorganisatie van notarissen is in 2019 gestart met een campagne om meer mensen na te laten denken over het opstellen van een testament.

Checklist opstellen testament

Eerste kleinkind, nieuwe liefde of een stukgelopen relatie. Op zulke momenten denkt u vast niet aan een testament. Terwijl dat wel belangrijk is! Want deze gebeurtenissen zorgen voor een grote verandering in uw leven. Wilt u weten of dit uw testamentmoment is?

Vul de vragen in de checklist in.

Momenten opstellen testament

Er zijn verschillende momenten waarop het goed is om na te denken over het opstellen van een testament. Bijvoorbeeld op het moment dat u voor het eerst gaat samenwonen of een huis koopt. Ook als mensen een eerste kind krijgen is het goed om de notaris te bezoeken. Er wordt dan vaak een voogdij- en bewindregeling opgesteld, zodat de zorg voor uw kind(eren) ook goed geregeld is op het moment dat u zelf niet meer voor uw kinderen kunt zorgen.

Als mensen ouder worden is het ook goed om het testament door te nemen of aan te passen. Bijvoorbeeld om erfbelasting te besparen. Ook is het goed en belangrijk om iemand aan te wijzen die uw nalatenschap afwikkelt, dit is de executeur.

Voor samengestelde gezinnen is een testament ook van groot belang. Bij samengestelde gezinnen zijn er vaak kinderen uit meerdere relaties. Het is dan belangrijk om goed vast te leggen hoe er wordt verdeeld na overlijden en wie dit moet regelen.

Tot slot

Heeft u vragen over uw testament? U kunt gebruik maken van een gratis adviesgesprek.

In dit gesprek kunnen wij u adviseren over de inhoud van een op te stellen testament.

Bel ons (073-5492570) voor het maken van een afspraak!!

 

Lodewijk Brust

Lodewijk Brust

04 sep 2019